SROI in Nederland en Vlaanderen
In Nederland is in 2010 het SROI netwerk voor Nederland en Vlaanderen opgericht. De afgelopen jaren heeft het SROI Netwerk veel aandacht besteed aan de verspreiding van kennis op het gebied van SROI. Het goede nieuws is dat SROI op allerlei plekken en manieren toegepast worden. Minder positief is dat kwaliteit van SROI onderzoeken sterk wisselt en dat rapporten te vaak irreële rendementen voorspiegelen. Een maatschappelijk rendement van 50 euro op een investering van 3 euro klinkt prachtig, maar is natuurlijk te mooi om waar te zijn.

Bron: www.sroi.nl


DordtMij en SROI


Veel ondernemingen ervaren het invullen van een SROI verplichting als een last. Bij DordtMij vinden wij dat dat niet zo moet en mag zijn.
Daarom helpen wij onderneming met deze verplichting om de invulling van de SROI zo soepel mogelijk en met rendement in te vullen.

Een SROI kandidaat moet volgens DordtMij, net als een eigen medewerker voldoen aan een bepaalde kwaliteitsvereiste.

  • Betrouwbaarheid
  • Nederlandse taalvaardigheid
  • Betrokkenheid
  • Motivatie

Wij selecteren (samen met lokale overheid) kandidaten die op de projecten van onze opdrachtgevers passen.
Hierbij gaan we uit van een langere periode, zo kan de kandidaat het vak leren en kan deze op termijn steeds meer waarde voor de onderneming creëren.
Ook investeren we in opleidingen en cursussen voor deze kandidaten.

DordtMij verwerkt privacy gevoelige informatie altijd met de grootst mogelijke zorg. Mocht je willen weten hoe wij met jou gegevens omgaan verwijzen we je graag naar ons privacy statement.